موضوع تروریسم اسلامی، تا جائیکه بزرگسالان در میان ما بخاطر دارند، پیش از آنکه آمریکا به عراق و افغانستان حمله کند و فرانسه به لیبی و مالی تجاوز نماید تفریبا نبود.
به همین جهت نیز رابطه ای میان قتل های وحشیانه در نیس و وین و حملات نظامی به عراق و لیبی که فقط بخاطر منابع نفتی این دو کشو ر صورت گرفت هست.
غالبا از ما مسلمانان در غرب انتظار می رود این جنایات را نه فقط به وضوح و قاطعانه محکوم نمائیم، بلکه اصلا اجازه ندهیم که از میان ما اینگونه کشتارهای مشمئز کننده ایجاد شود.
من بعنوان یک مسلمان می کوشم سهم خود را در روشن نمودن این مسئله که تا چه حد نسبت دادن این قتل ها به جهاد حقانیت دارد ایفا نمایم. و متقابلا انتظار دارم که آنگونه دخالت های نظامی در جوامع غرب منفور گشته، حمایت از مستبدین و دیکتاتورها نه فقط موجب انزجار مردم باشد، بلکه همکاری رژیم های غرب با آنان به حفظ احترامشان نسبت به حقوق بشر مشروط گردد.
آیا نامیدن کشتارهای پوچ به اسلامگرائی و عاملان آن به جهادگرا درست است؟
اکثریت غالب در جوامع اسلامی بر این باورند که جهاد در زمان پیامبر نقش دفاعی داشته است. جهاد، ابتدایی نبوده بلکه دفاع در مقابل حملات دشمنان بوده است.
امروزه نیز هیچیک از کشورهای اسلامی حق ندارد به کشورهای دیگر حمله نماید. جنگ تهاجمی (جهاد ابتدائی) در اسلام محمدی جایز نیست.
یک عمل انحرافی دیگر که به نا درستی جهاد نامیده می شود، اقدام به قتل به تصور دشمن انگاری است. کافیست مهاجم سایرین را به چشم دشمن بنگرد و به تصور اینکه جزو دشمان اند بی رحمانه به قتل آنان اقدام نماید. اینکار دیگر هیچ ربطی به دفاع از جامعه اسلامی ندارد، بلکه نقض شدید قوانین جاری بوده و می بایست مطابق قوانین موجود با آن مقابله شود.
مقاومت در برابر حاکم ظالم و مستبد را نیز نمی توان جهاد نامید و با زور اسلحه با آن به مقابله پرداخت. زیرا مقاومت پیامبر در مکه همواره مقاومت صلح آمیز بوده است. او مسلمانان را همیشه به صبر توصیه می نمود.
اما جهاد به لحاظ مقاومت مسلحانه و بخاطر دفاع می تواند فقط از جانب جامعه و تحت رهبری یک شخص دوراندیش عادل و خاضع انجام گیرد، آنهم بدون آنکه حمله ی اول از جانب مسلمانان باشد. در این مجاهدت از هر یک از افراد اجتماع انتظار می رود سهیم گردد، البته در صورتیکه توان آن را داشته باشد.
منابع به روز در باره جهاد:
- محمد مجتهد شبستری، جهاد در اسلام، سخنرانی در 17 ژوئن 1969 در هانور، انجمن اسلامی دانشجویان هانور (لینک)
- حسن یوسفی اشکوری، ملاحظاتی در باره جهاد اسلامی، 21 سپتامبر 2016
https://www.zeitoons.com/18076