TLAXCALA تلاكسكالا Τλαξκάλα Тлакскала la red internacional de traductores por la diversidad lingüística le réseau international des traducteurs pour la diversité linguistique the international network of translators for linguistic diversity الشبكة العالمية للمترجمين من اجل التنويع اللغوي das internationale Übersetzernetzwerk für sprachliche Vielfalt a rede internacional de tradutores pela diversidade linguística la rete internazionale di traduttori per la diversità linguistica la xarxa internacional dels traductors per a la diversitat lingüística översättarnas internationella nätverk för språklig mångfald شبکه بین المللی مترجمین خواهان حفظ تنوع گویش το διεθνής δίκτυο των μεταφραστών για τη γλωσσική ποικιλία международная сеть переводчиков языкового разнообразия Aẓeḍḍa n yemsuqqlen i lmend n uṭṭuqqet n yilsawen dilsel çeşitlilik için uluslararası çevirmen ağı

 21/09/2020 Tlaxcala, the international network of translators for linguistic diversity Tlaxcala's Manifesto  
English  
 AFRICA 
AFRICA / Equipe Media i ockuperade Västsahara tilldelas Afrikagruppernas Solidaritetspris 2019
Date of publication at Tlaxcala: 11/12/2019
Translations available: English  Français  Español 

Equipe Media i ockuperade Västsahara tilldelas Afrikagruppernas Solidaritetspris 2019

Afrikagrupperna

 

Afrikagrupperna har beslutat att ge solidaritetspriset 2019 till Equipe Media för deras outtröttliga arbete för att dokumentera brott mot mänskliga rättigheter. Journalister och aktivister i mediegruppen Equipe Media riskerar sina familjers och egna liv genom att rapportera om situationen i Västsahara, ockuperat av grannlandet Marocko. Det finns en total frånvaro av pressfrihet och det är en av världens farligaste platser för reportrar, särskilt för västsahariska reportrar.

https://www.emsahara.com/wp-content/uploads/2018/12/Logo-Emsahara-com.gif

Equipe Media grundades 2009 och använder icke-våld som metod för att bryta informationsblockaden. Dess medlemmar arbetar i hemlighet med att dokumentera missbruk av mänskliga rättigheter i det ockuperade Västsahara. De följer och rapporterar från offentliga demonstrationer, polisattacker, arresteringar och rättegångar. Deras filmer och fotografier sprids till internationella människorättsorganisationer och styrker bevis på marockanska säkerhetsstyrkors övervåld mot Västsaharas befolkning.

Det ockuperade Västsahara är i praktiken otillgängligt för internationella medier och människorättsobservatörer. Flera utländska journalister och observatörer har antingen förvisats från området eller nekats inträde. Equipe Media har hjälpt de få som har lyckats komma in i Västsahara.

FN-insatsen MINURSO som varit på plats i årtionden för att övervaka en folkomröstning (som kontinuerligt skjutits upp av Marocko), är den enda FN-styrkan som saknar mandat att rapportera om brott mot mänskliga rättigheter. Utan internationella observatörer är informanter från Västsahara källan till dokumentation för de dagliga övergreppen. Equipe Media spelar en nyckelroll för att sprida information om Västsahara till resten av världen.

Afrikagrupperna har beslutat att ge årets solidaritetspris till Equipe Media eftersom vi ser deras arbete som verkliga handlingar av solidaritet. Med sina modiga handlingar för att dokumentera kränkningar av de mänskliga rättigheterna och sprida den insamlade informationen över hela världen arbetar Equipe Media mot ett slut på ockupationen och för att förbättra västsahariernas levnadsvillkor.

Afrikagrupperna tackar den lokala gruppen i Falun för en viktig och väl genomförd nominering.

För mer info kontakta:

Sofia Wallgren, Afrikagrupperna
sofia.wallgren[at]afrikagrupperna[dot]se
tel. 072-076 74 00

Courtesy of Afrikagrupperna
Source: https://afrikagrupperna.se/nyheter/equipe-media-tilldelas-solidaritetspriset-2019/
Publication date of original article: 10/12/2019
URL of this page : http://www.tlaxcala-int.org/article.asp?reference=27617

 

Tags: AfrikagruppernaSolidaritestpriset 2019Equipe MediaOckuperade VästsaharaMarockansk ockupationMänskliga rättigheterKamp mot censur
 

 
Print this page
Print this page
Send this page
Send this page


 All Tlaxcala pages are protected under Copyleft.